Монтаж на вана

Ваната е идеално допълнение към дома на всеки човек. Тя не е поредната глезотия, която се предлага на пазара, а необходимо удобство в 21 век. След тежък работен ден всеки си мечтае да няколко минутен релакс. Какво по-добро решение от вана у дома? Тя отпуска, освобождава от напрежението и връща силите обратно в момент, когато всичко изглежда някак сиво и безлично.

вана

Ето защо е добре да разполагате с нужната информация отново ремонтната дейност, която ви предстои. Ако смятате, че с монтирането на вана може да се справите абсолютно сами, вие се лъжете. Ще трябва да се оставите в ръцете на професионалисти. Въпреки това не е лоша идея да разучите как стоят нещата с поставяне на вана в банята ви, да се запознаете с разходите и хората, към които да се обърнете за помощ. Най-добре повзънете на качествен водопроводчик като MrVik.bg – той ще ви предложи пълен монтаж на вашата вана.

Стъпки при изграждане на нова придобивка у дома – вана

Размер: избира се местоположението на самата вана и след това се взимат нейните точни размери. Тук е необходимо да направим уточнение от съществено значение: ваната се монтира в непосредствена близост до отточната тръба. Взимат се мерки за широчина и дължина. При избор на подходяща вана трябва да се съобразите и с вашия собствен ръст. Само по този начин ще се чувствате удобно и комфортно в нея.

Форма на ваната: ако е нужно, допитайте се до интериорен дизайнер. Важно е новата придобивка да бъде съобразена с цялостната визия на дома ви. Той ще определи на място дали се нуждаете от ъглова или вградена вана. Страхотни са ваните, които имат правоъгълна форма. Именно те са най-търсени към момента. Помислете за нещо по-нетрадиционно, ако домът ви го позволява.

Материал: той се определя спрямо цената и качествените характеристики. Помислете за здрава, стабилна и издръжлива вана. По-достъпни като цена са порцелановите. За още по-голям лукс у дома се изработват вани от желязо и дърво. За по-старите жилища и сгради са характерни ваните от чугун. Те са по-скоро ретро в наши дни.

Монтаж: стигнахме и до този важен момент. Всичко зависи от модела, който ще подберете. Монтажът се прави след залепване на плочките по пода и плочките по стените на банята. Преди да подберете правилното място за поставяне на ваната, тя трябва да се нивелира със специални крачета. Определени производители залагат на метална рамка, за да бъде осигурена по-голяма стабилност. Следва монтирането на странични панели. Възможно е да помислите и над още един вариант – при самото монтиране ваната да бъде вградена. Избира се подходящ материал, с който основата се облицова. Ако решите да заложите на този вариант,  имайте предвид, че монтажът се прави преди поставяне на плочките, а самата услуга е по-скъпа от първата посочена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *