Повече уют в кухнята

Всеки, който обича да прекарва време в кухнята знае много добре, че тя трябва да бъде приветлива. Ако искате с наслада да изпълнявате задълженията си в нея, да готвите, експериментирате и радвате близките си хора, е крайно време да направите промяна. Нужен ви е уют, на който да се наслаждавате ежедневно. За целта следва да се насочите към естетично и рационално обзавеждане. Превърнете се в майстор-кулинар само за няколко месеца. Когато усещате комфорта на вашата кухня, нито една благинка няма да представлява трудност за вас. Доказан безброй пъти факт!

Няколко страхотни идеи за уют в кухнята

cosy-kitchen

Старт на проекта: започнете със смели идеи. Те не биха могли да попречат. Обзавеждането на кухнята ще се превърне в едно от най-големите предизвикателства за вас. Добре би било, ако наблегнете на контраста. Подберете топли синтетични материали или работни плотове, които са изработени от студен гранит. Те са подходящи абсолютно за всеки вид кухня. Комбинацията между метал и стъкло е просто удивителна. Не случайно тя е сред най-предпочитаните в момента. Масивната дървесина е в топ 3 – няма да сгрешите, ако й се доверите.

Правилно проектиране на кухня: размишлявайте над точното изложение на помещението за готвене. То не бива да бъде северно. Работният плот се поставя в непосредствена близост до прозореца. При самото проектиране е нужно да се обсъдят точните обеми и мястото, с което ще се разполага, за да бъде постигнато всичко това във възможно най-кратки срокове. Когато говорим за модерно кухненско обзавеждане, ние имате предвид поставяне на мебелни системи, които е нужно да се изградят на модулен принцип.

По тази логика към всяко кухненско помещение се подхожда индивидуално. Понякога се налага намесата на експерт по вътрешна архитектура. Той ще ви бъде от полза, ако формата на вашата кухня е по-сложна. Тогава е наложително да се местят или директно да се отстраняват стени. Тези стени могат изцяло да се заменят от плъзгащите се врати. Перфектни са, тъй като са удобни и лесни за употреба. Те обикновено се изработват от стъкло, дървесни плочи или пластмаса.

Техника в кухнята: избирайте максимално тихи и бързи домакински уреди. Прекалено шумните и бавните те са за предпочитане, тъй като създават допълнителни грижи и излишно главоболие. Помислете за поставянето на абсорбатор – необходим е. Той е не просто атрактивен акцент в кухненския интериор, но и необходимост, която прекарва замърсения въздух през филтрираща система, връщайки го пречистен в помещението. Поддържайте кухнята си чиста, като не позволявате непотребни вещи да намират място в нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *